Ζεστή σούπα για τους άστεγους της Αγίας Πετρούπολης – ΦΩΤΟ

Σεφ της Αγίας Πετρούπολης προσφέρουν το ταλέντο και τις υπηρεσίες τους για χάρη των φτωχών και άστεγων και μαγειρεύουν παραδοσιακή σούπα με κρέας και λάχανο. Η σούπα μεταφέρεται σε μεγάλα φλασκιά από εθελοντές σε διάφορα σημεία στην πόλη όπου οι άνθρωποι περνάνε δύσκολα ή φυτοζωούν με μικρές κρατικές συντάξεις.

Στη συνέχεια διανέμεται δωρεάν ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τρώνε και να αποθηκεύουν προμήθειες και είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη τον χειμώνα, όταν η θερμοκρασία στην πόλη μπορεί να πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν σχεδόν 65.000 καταγεγραμμένοι άστεγοι στη Ρωσία, όμως άλλοι λένε πως ο πραγματικός αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το βαν που μεταφέρει τις διατροφικές προμήθειες έχει ναυλωθεί από τη φιλανθρωπική οργάνωση Nochlezhka και σταματά σε τέσσερα σημεία στην πόλη σχεδόν καθημερινά, σερβίροντας σούπα και τσάι καθώς και γεύματα από εστιατόρια που συμμετέχουν στο εγχείρημα όπως το Holy Ribs, όπου εργάζεται ο Ρέντμαν, και άλλα όπως το Italia.

Η Nochlezhka είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους φτωχούς και τους άστεγους στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Για τον Ρέντμαν, το να μαγειρεύει σούπα κάνει τη διαφορά για ανθρώπους που συχνά παίρνουν ελάχιστη κρατική ή κοινοτική βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ