Ζεεχόφερ: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα όπου είναι εφικτό

Κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ εξέφρασε τη στήριξή του στη χώρα μας, τονίζοντας πως «η Ελλάδα κάνει σημαντική δουλειά και η Γερμανία θα τη στηρίξει όπου είναι εφικτό», σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που επικαλείται το Stern.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Ζεεχόφερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «χειρότερης κατάστασης από ό,τι το 2015» και χαρακτήρισε την κατάσταση «κρίσιμη». «Εάν κάνουμε τώρα λάθος, δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε. Πρέπει να ελέγξουμε το θέμα, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με “2015+”», φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά».

Παράλληλα, ζήτησε από τους βουλευτές να αποφεύγουν να μιλούν για ενδεχόμενη υποδοχή προσφύγων από τη Γερμανία, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα».

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο κ. Ζεεχόφερ φέρεται ακόμη να συμφώνησε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό πρέπει να σταθεροποιηθεί, ενώ, όπως δήλωσαν συμμετέχοντες στην συνεδρίαση, επέκρινε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καθυστέρηση στην επεξεργασία της νέας νομοθεσίας ασύλου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.