Ζάεφ μετά τη συνάντηση με Στόλτενμπεργκ: Ιστορική αναγνώριση των πολιτών της «Μακεδονίας»

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

“Η συμφωνία με την Ελλάδα ήρε τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη της πΓΔΜ στη Συμμαχία” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, συγχαίροντας τον για την εμπλοκή και το πολιτικό του θάρρος.

Σημείωσε δε, ότι τώρα ξεκινούν λεπτομέρειες ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Όταν όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, τότε τα Κράτη Μέλη θα επικυρώσουν ότι η χώρα αυτή θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Γ.Γραμματέας.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για ιστορική αναγνώριση των πολιτών της “Μακεδονίας”, για την κοινωνία των πολιτών και τους εταίρους, σημειώνοντας ότι η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ήταν εδώ και καιρό ενεργή στη Συμμαχία και πως το ΝΑΤΟ θα συμβάλει περαιτέρω στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ευχαρίστησε δε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ που μοιράζονται το ίδιο όραμα με αυτόν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τόνισε ότι ως μελλοντικό μέλος θα δώσει από τώρα το καλό παράδειγμα.Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.