“Υποχωρεί” ο MERS στη Νότια Κορέα

Η επιδημία του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα φαίνεται να “υποχωρεί”, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τομέα Υγείας, με την χώρα να αναφέρει σήμερα ένα μόνο νέο κρούσμα, μία ημέρα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος και στην Ταϊλάνδη.

Συνολικά 166 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στη Νότια Κορέα -ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εκτός Σαουδικής Αραβίας. Τον ιό μετέδωσε ένας 68χρονος, ο οποίος στις αρχές Μαΐου επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια, ο ιός μεταδόθηκε ενδονοσοκομειακά και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

“Δεδομένων των εξελίξεων επί του παρόντος, κρίναμε ότι έχει υποχωρήσει, αλλά θα πρέπει να επαγρυπνούμε για περαιτέρω εξάπλωση…”, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής πολιτικής του υπουργείου Υγείας της Νότιας Κορέας Κουόν Ντέοκ-τσέολ.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, οι νοτιοκορεατικές αρχές ήρθαν σε επικοινωνία με σχεδόν 42.000 ανθρώπους οι οποίοι είχαν επισκεφθεί ένα νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Σεούλ που βρέθηκε στο επίκεντρο της επιδημίας, καθώς μισά από τα κρούσματα στη χώρα σημειώθηκαν εκεί.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στοχεύουν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Ιατρικό Κέντρο Samsung κατά το διάστημα 27-29 Μαΐου και 2-10 Ιουνίου, ενώ ανέβασαν τον αριθμό των ατόμων που ενδεχομένως να έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένους από τον ιό σε περίπου 7.000.

Ο MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο το 2012 στη Σαουδική Αραβία και η πλειονότητα των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στη Μέση Ανατολή.

Μεμονωμένες περιπτώσεις είχαν σημειωθεί στην Ασία πριν ξεσπάσει η επιδημία στη Νότια Κορέα τον περασμένο μήνα και η Ταϊλάνδη είναι η τέταρτη ασιατική χώρα που αναφέρει κρούσμα.

Διαβάστε επίσης:

Επτά νέα κρούσματα του ιού MERS στη Ν. Κορέα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.