Υπουργός Ενέργειας Τουρκίας: Η ανατολική Μεσόγειος είναι εθνικό ζήτημα για εμάς – Δεν θα κάνουμε πίσω

«Μία από τις καλύτερες απαντήσεις ενάντια στις απειλές που δέχεται η Τουρκία για τις δραστηριότητές της θα δοθεί σήμερα εδώ, στην ανατ. Μεσόγειο» δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν μένει ποτέ χωρίς εναλλακτική.

«Ποτέ δεν είπαμε ευχαριστώ σε μία εντολή. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της λεγόμενης “ΤΔΒΚ” δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η ανατ. Μεσόγειος δεν είναι ζήτημα μόνο του υπουργείου του ή κάποιων άλλων υπουργείων, αλλά αποτελεί ζήτημα εθνικό.

«Αυτό το ζήτημα είναι πάνω από όλα ζήτημα που αφορά και στα 82 εκατομμύρια κατοίκους, είναι ζήτημα ολόκληρης της χώρας. Είναι ζήτημα ολόκληρης της Τουρκίας. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης της Τουρκίας ενάντια σε όσους νιώθουν άβολα με την παρουσία της Τουρκίας», δήλωσε.

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι η Τουρκία θα στέκεται πάντα όρθια απέναντι σε όσους την αγνοούν και ότι ποτέ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην ανατ. Μεσόγειο.

«Έχοντας μία τέτοια δύναμη και πίστη δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε πίσω όχι μόνο στην ανατ. Μεσόγειο αλλά και σε όποιο άλλο ζήτημα πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο», τόνισε.Πηγή; sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ