Yπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: Ο στρατός κατέλαβε περιοχές της Μαριούπολης

Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει κάποιες συνοικίες της Μαριούπολης στη νότια Ουκρανία, μια πόλη την οποία πολιορκούν εδώ και ημέρες, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ίγκορ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει 2.911 ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές από την έναρξη του πολέμου.

“Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους εθνικιστές συνεχίζεται. Οι μονάδες της λαϊκής πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έχουν αναλάβει τον έλεγχο των γειτονιών Azovsky, Naidenivka, Lyapyne και Vynohradar και πλησίασαν το εργοστάσιο Azovstal. Η δυτική γειτονιά στο δυτικό τμήμα της πόλης απελευθερώθηκε” δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Συνολικά πάνω από 200 αεροπλάνα και drone της Ουκρανίας, καταστράφηκαν ήδη, πρόσθεσε.

“Συνεχίζονται τα χτυπήματα σε στοιχεία ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής. Συνολικά 2.911 στοιχεία της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Μεταξύ αυτών είναι 97 αεροπλάνα, 107 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 141 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 86 σταθμοί ραντάρ, 986 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα” υπογράμμισε.

Επιπλέον, 107 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών, 368 συστήματα πυροβολικού πεδίου και όλμοι και 749 ειδικά στρατιωτικά αυτοκίνητα έχουν επίσης καταστραφεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ