Υπόθεση Κασόγκι: Μέσα σε βαλίτσα μετέφεραν το διαμελισμένο πτώμα του

Πιθανόν οι δολοφόνοι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να μετέφεραν μέσα σε βαλίτσα εκτός Τουρκίας το διαμελισμένο πτώμα του, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στο CNN Turk.

Ο Τούρκος υπουργός, που συμμετέχει σε διεθνή διάσκεψη στο Χάλιφαξ του Καναδά, ανέφερε: “Μια πιθανότητα είναι να εγκατέλειψαν την χώρα τρεις με τέσσερις ώρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Πιθανόν να μετέφεραν μέσα στις βαλίτσες τους το διαμελισμένο πτώμα του Κασόγκι χωρίς να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα λόγω της διπλωματικής τους ασυλίας”.

Η Τουρκία έχει υποστηρίξει ότι 15 πρόσωπα εμπλέκονται στην δολοφονία και ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε. Τούρκοι αξιωματούχοι μάλιστα έχουν ζητήσει τη διενέργεια έρευνας για το αν το πτώμα διαλύθηκε μέσα σε οξύ.

Μιλώντας στο δίκτυο Fox News, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε διαθέσιμος να ακούσει τα ηχητικά ντοκουμέντα από τη δολοφονία αλλά και την επιχείρηση, ωστόσο ευχήθηκε να μην το πράξει γιατί το περιεχόμενό τους είναι “πολύ βίαιο”.

“Έχουμε τις ηχογραφήσεις, δεν θέλω να τις ακούσω (…) γιατί είναι ηχογραφήσεις μαρτυρίου. Ενημερώθηκα πλήρως (για τις ηχογραφήσεις) (…) Γνωρίζω απολύτως τι συνέβη (…) ήταν πολύ βίαιο, πολύ βάρβαρο και φρικτό”, πρόσθεσε.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ