Υπάρχουν και χειρότερα…

Η στάθμη του ποταμού Έβρου έχει πέσει στη Βουλγαρία, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μεταμορφώνουν σε πάγο το νερό στη μισοπλημμυρισμένη πόλη Σβίλεγκραντ, εμποδίζοντας τη σταδιακή επιστροφή του στην κοίτη του διασυνοριακού ποταμού.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ ο Βαλεντίν Αγγέλοφ, διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, το ανθρώπινο δυναμικό της οποίας καταβάλλει προσπάθειες για την απομάκρυνση και των τελευταίων κατοίκων από την καλυμμένη με ένα μέτρο θολό νερό συνοικία Γεμπρένα της πόλης, που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Ορμένιο.

Κρύο και χιονοθύελλες κυριαρχούν σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της Βουλγαρίας, όπου οι βροχές και οι πλημμύρες σταμάτησαν μεν, αλλά το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για σταδιακή εξομάλυνση της ζωής στο χωριό Μπίσερ και άλλες περιοχές, κυρίως στα νοτιοανατολικά, που “χτυπήθηκαν” από τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Χθες, το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους τη σημερινή για τα 8 θύματα από την πλημμύρα στο Μπίσερ και άλλες περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ