Yeni Safak: Ανακάλυψε… «ελληνική προβοκάτσια» στο Google maps

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι «ανακάλυψαν» ελληνική προβοκάτσια στους χάρτες της Google maps. Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, «Yeni Safak» τιτλοφορούνταν «Ελληνική προβοκάτσια από τη Google».

Ο… αρθρογράφος επισημαίνει ότι η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης και οι χάρτες της (Google Maps) «συνυπογράφουν ένα σκάνδαλο» καθώς αναγράφουν τα Δαρδανέλια και το Βόσπορο με τις ελληνικές ονομασίας. Και όλα αυτά μετά την τοποθέτηση του τέως υπαρχηγού του ΠΝ της γείτονος, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος επιτέθηκε στη Google, αλλά και στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω κύριος αναφέρει ότι ««οι ονομασίες των περιοχών και οι περιοχές έχουν ψυχή. Και κυρίως, είναι μια ένδειξη εθνικής κυριαρχίας». Ο απόστρατος Γιαϊτζί, σύμφωνα με τη Yeni Safak, τονίζει παρά τα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο «η Ελλάδα συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτές τις (σ.σ. ελληνικές) ονομασίες, επικαλούμενη τη Συνθήκη του Μοντρέ (1936)» και καλεί τη Google να διορθώσει άμεσα το λάθος της.

Ο Γιαϊτζί, όμως, δεν μένει μόνο σ΄αυτό. Υποστηρίζει πως «είναι αυτή η νοοτροπία κατακτητή της Ελλάδας, που αναφέρει ως Κωνσταντινούπολη την Ιστανμπούλ, την Ίζμιρ ως Σμύρνη». «Δεν θέλουν ειρήνη. Έχουν διάφορες απαιτήσεις από την Τουρκία. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να ενημερώσουμε τα κράτη της ΕΕ για τις προθέσεις των Ελλήνων» καταλήγει το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ