Υεμένη: Ξέσπασε επιδημία χολέρας – κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά

Επιδημία χολέρας ξέσπασε στην Υεμένη, καθώς το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην χώρα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το γραφείο της UNICEF στην πρωτεύουσα Σαναά, επικαλούμενο τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το ακριβές μέγεθος εξάπλωσης της επιδημίας» δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, ωστόσο «τα παιδιά διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο αν δεν περιοριστεί επειγόντως» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της UNICEF στην χώρα, Τζούλιαν Χάρνεις.

«Αν δεν λάβουν περίθαλψη, σοβαρά κρούσματα χολέρας μπορεί να σκοτώσουν έως και το 15% των ανθρώπων σε μόλις λίγες ώρες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επικαλούμενος το υπουργείο Υγείας της Υεμένης, έκανε λόγο για 8 κρούσματα χολέρας που αφορούν κυρίως παιδιά, σε μόλις μία γειτονιά της Σαναά.

«Η έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού έχει επιδεινώσει περαιτέρω το υγειονομικό σύστημα της χώρας, προκαλώντας σημαντική αύξηση περιπτώσεων οξείας διάρροιας ιδιαίτερα ανάμεσα στον πληθυσμό των εσωτερικών εκτοπισμένων, που αριθμούν πάνω από τρία εκατομμύρια», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Οι παροχές υγειονομικής περίθαλψης της χώρας έχουν δεχθεί πλήγμα στην φτωχή χώρα της Μέσης Ανατολής, όπου για περισσότερους από 18 μήνες μαίνεται ένας καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν και των κυβερνητικών δυνάμεων στις οποίες παρέχει στήριξη ο αραβικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πόλεμος αυτός έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση με τουλάχιστον 6.700 νεκρούς και τρία εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αντίποινα για τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για τις κυβερνοεπιθέσεις

Σήμανε συναγερμός στο Μπάκιγχαμ για άνδρα που σκαρφάλωσε στην πύλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ