Υεμένη-Σκότωσαν δύο Ρώσους

Υεμένη-Σκότωσαν δύο Ρώσους

Ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δύο Ρώσους εκπαιδευτές του στρατού στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, ανακοίνωσε πηγή της αστυνομίας.

Η ίδια πηγή είπε ότι τα θύματα εργάζονταν στον στρατό της Υεμένης και δέχτηκαν πυροβολισμούς την ώρα που έβγαιναν από ξενοδοχείο, όπου διέμεναν στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός που εδρεύει στο Ντουμπάι al-Arabiya μετέδωσε ότι ένας ρώσος στρατιωτικός σύμβουλος σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε στην επίθεση.

Αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως ρώσοι πολίτες σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη επίθεση, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ρώσοι εκπαιδευτές του στρατού στην Υεμένη αυτή την εποχή.

Ο στρατός της Υεμένης χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ξένους συμβούλους στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αντιμετωπίσει τη δράση ένοπλων ομάδων σε περιοχές της χώρας, αλλά έχει καταργήσει σχεδόν απολύτως αυτό το πρόγραμμα και μόνο λίγοι από αυτούς έχουν παραμείνει στη χώρα.

Δεν έχει γίνει σαφές ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά επιθέσεων που εξαπολύουν ένοπλοι επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα μετά την λαϊκή εξέγερση που οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ το 2011.

Οι αρχές τις έχουν αποδώσει σε ισλαμιστές ενόπλους που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

Τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, δύο μασκοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Χαλίντ αλ Χασέμι, αξιωματικό του ιρακινού στρατού που εργαζόταν ως σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ