Ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους

Ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους

 

Ένας Ολλανδός διπλωμάτης ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους στη Μόσχα, μία εβδομάδα, αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, απαίτησε συγγνώμη για την επίθεση εναντίον ενός Ρώσου διπλωμάτη στην Ολλανδία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε το Ρώσο πρέσβη στην Ολλανδία, για να ζητήσει εξηγήσεις για το περιστατικό.

Η επίθεση της Μόσχας έμοιαζε με αυτή κατά του Ρώσου διπλωμάτη στη Χάγη, ο οποίος χτυπήθηκε άσχημα στο σπίτι του, μπροστά στα παιδιά του, από ένοπλους δράστες.

Η ρωσική πρεσβεία είπε ότι ξυλοκοπήθηκε με ένα αστυνομικό γκλοπ, κάτι που δεν σχολίασαν οι ολλανδικές αρχές.

Ρωσική αστυνομική πηγή είπε στο Interfax ότι ο Ολλανδός διπλωμάτης στη Μόσχα ανέφερε ότι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμά του, χτυπώντας τον και αφήνοντας “μία καρδιά με τα γράμματα LGBT” στον τοίχο του σπιτιού. Το LGBT είναι ένα αρκτικόλεξο από τις λέξεις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ. Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο διπλωμάτης υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς. Πηγή της αστυνομίας στη Μόσχα είπε δε στο Interfax ότι δεν ζήτησε ιατρική περίθαλψη.

Η κλήτευση του Ρώσου πρεσβευτή από τον υπουργό Εξωτερικών, Φράνς Τίμερμανς, όπως μετέδωσε το ολλανδικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, ήταν η τελευταία σε μία σειρά από διπλωματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της Ολλανδίας και της Ρωσίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ολλανδία ξεκίνησε νομικές διαδικασίες κατά της Ρωσίας, λέγοντας ότι κρατά παράνομα ακτιβιστές που ήταν πάνω σε ένα ολλανδικό πλοίο της Greenpeace με το οποίο διαμαρτύρονταν κατά της εξόρυξης πετρελαίου στην Αρκτική.

Η Ρωσία συνέλαβε 30 ακτιβιστές επί του πλοίου, μεταξύ των οποίων δύο Ολλανδούς πολίτες και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πειρατεία, κατηγορίες που επισύρουν ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ