Χρηματοδότης του Κάμερον “αποστάτησε” για τον Φάρατζ

Χρηματοδότης του Κάμερον “αποστάτησε” για τον Φάρατζ

Ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών των συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον, ο επιχειρηματίας Άρον Μπανκς, ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρει την οικονομική του υποστήριξη προς τους Τόρις για χάρη του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ.

Η ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν ο Κάμερον εκφωνήσει την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος -το τελευταίο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2015-, και πιθανότατα είχε στόχο να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και να παρακινήσει κι άλλους υποστηρικτές των συντηρητικών να πράξουν το ίδιο, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

“Έχω στηρίξει τους συντηρητικούς επί σειρά ετών, αλλά έχω συνειδητοποιήσει ότι μόνο το UKIP είναι σύμφωνο με τις θέσεις μου. Το να είναι κάποιος μέλος της ΕΕ είναι σαν να έχει εισιτήριο για την πρώτη θέση στον Τιτανικό”, αναφέρει ο Μπανκς σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε το UKIP.

“Από οικονομικής πλευράς, η παραμονή στην ΕΕ δεν είναι βιώσιμη”, σχολιάζει.

Η αποστασία του Μπανκς έπεται εκείνης δύο άλλων συντηρητικών βουλευτών και το κόμμα του Φάρατζ φαίνεται ότι προσπαθεί πολύ να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το κόμμα του Κάμερον αποσυντίθεται εξαιτίας της, σύμφωνα με το UKIP, υπερβολικά κεντρώας πολιτικής του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ