Χιλιάδες Κούρδοι στο Στρασβούργο

Περίπου χίλιοι Κούρδοι -5.000 σύμφωνα με τους οργανωτές-, που έφτασαν από πολλές χώρες της Ευρώπης, διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο για να καταγγείλουν τη “σιωπή” του πανευρωπαϊκού οργανισμού για το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ήρθαν από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, συγκεντρώθηκαν κρατώντας πολλές φωτογραφίες του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

“Ελευθερία στον Οτσαλάν”, “Ένα πολιτικό καθεστώς για το Κουρδιστάν”, “Φτάνει πια με την απομόνωση του Οτσαλάν”, έγραφαν τα πανό. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα στα κουρδικά, ενώ πολλοί ομιλητές ανέβηκαν στο βήμα και μίλησαν επίσης στα κουρδικά. “Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει να σιωπά μπροστά στην απομόνωση του Οτζαλάν στη φυλακή και μπροστά στην καταστολή που ασκείται στην Τουρκία εναντίον του κουρδικού κινήματος”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιντάν Ντογάν, του Κέντρου Ενημέρωσης του Κουρδιστάν στο Παρίσι.   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ