Ξεσπιτώθηκαν λόγω διαρροής βενζίνης

Ξεσπιτώθηκαν λόγω διαρροής βενζίνης

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τα σπίτια τους σε περιοχή του δυτικού Μεξικού μετά την πρόκληση μεγάλης διαρροής βενζίνης από ληστές που αντλούσαν καύσιμο από έναν αγωγό της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex.

Οι αρχές της πολιτείας Χαλίσκο διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση ανθρώπινων απωλειών μετά την εντολή που έδωσε η κυβέρνηση της πολιτείας σε περίπου 7.500 ανθρώπους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά δείχνουν έναν μεγάλο πίδακα βενζίνης κοντά στην πόλη Τλαχομούλκο, η οποία βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Γουαδαλαχάρα της πολιτείας Χαλίσκο.

Ο Αρτούρο Θαμόρα, υπουργός Εσωτερικών της Χαλίσκο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η διαρροή έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι ενδέχεται να επιτραπεί στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αργότερα σήμερα.

Η Pemex, οι αγωγοί της οποίας αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων ληστών, ανακοίνωσε ότι έκλεισε την ροή βενζίνης μόλις εντοπίστηκε η διαρροή.

Το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι η Pemex της έχει αναφέρει πως έχει υποστεί κλοπές καυσίμου αξίας περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ