Ξεκίνησαν εκ νέου τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροσκάφους της AirAsia

Δύτες του ινδονησιακού ναυτικού εκμεταλλεύτηκαν τη Δευτέρα τις πιο ήπιες καιρικές συνθήκες και άρχισαν εκ νέου τις προσπάθειες εντοπισμού τμημάτων του αεροπλάνου της εταιρείας AirAsia και κυρίως των «μαύρων κουτιών».

Πλοία και αεροσκάφη πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τα συντρίμμια του Airbus A320-200, ενώ έχουν διευρύνει την περιοχή αναζήτησης και ελικόπτερα καλύπτουν τις παράκτιες περιοχές.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι κακές καιρικές συνθήκες πιθανόν συνέβαλαν σημαντικά στην πτώση του αεροπλάνου, στο οποίο επέβαιναν 162 επιβάτες και πλήρωμα. Η κακοκαιρία έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των υπηρεσιών εντοπισμού και διάσωσης.

Η περιοχή όπου εστιάζουν τις προσπάθειές τους οι υπηρεσίες είναι περίπου 90 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Βόρνεο, όπου έχουν εντοπιστεί 5 μεγάλα αντικείμενα τα οποία πιστεύεται ότι είναι κομμάτια του αεροπλάνου.

Και οι δύο καταγραφείς πτήσης βρίσκονται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, κοντά στην ουρά του Airbus, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές εάν είναι μεταξύ των κομματιών που πιστεύεται πως έχουν εντοπιστεί στο βυθό της θάλασσας.

«Οι θάλασσα δεν ήταν φιλική τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο τα μαύρα κουτιά έχουν διάρκεια ζωής 30 ημερών και θα είμαστε σε θέση να τα εντοπίσουμε, ιδιαίτερα εάν βρίσκονται σε πιο ρηχά νερά», δήλωσε μέλος των υπηρεσιών εντοπισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ