Ξεκινά η παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου στο τουρκικό κανάλι TGRT.«Θα δείτε μόλις περάσει η εβδομάδα. Ο πρόεδρος μας έχει μιλήσει για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης. Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήδη πέρασε. Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε να υλοποιείται η συμφωνία για τους S-400», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Την ερχόμενη Κυριακή φορτώνονται οι S400 σε δύο ρωσικά αεροσκάφη και εντός της άλλης βδομάδας αναμένεται να είναι στην Τουρκία, μεταδίδει από την πλευρά του το τουρκικό δίκτυο Χαμπέρτουρκ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη στην Τουρκία έχει φτάσει μια 9μελής ειδική ομάδα τεχνικών ενώ μια άλλη ομάδα η οποία θα κάνει τις τεχνικές εργασίες εγκατάστασης των S400 αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα. Σε πρώτη φάση θα φτάσει μόνο μια συστοιχία S400 και η μεταφορά θα γίνει σε στάδια.Σημειώνεται τα τέλη Ιουνίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η παράδοση των S-400 αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.Πηγή: ΑΜΠΕ / ΚΥΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ