Χειρόφρενο στα e-mail

Χειρόφρενο στα e-mail

Μπορεί να κατασκευάζει μερικά από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη, αλλά η Φεράρι ανησυχεί ότι η αλόγιστη χρήση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) μειώνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων που ασχολούνται στα γραφεία της εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό σε μία κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει αρκετές αντιδράσεις μέσα κι έξω από την εταιρεία, η Φεράρι αποφάσισε να ζητήσει από το προσωπικό της να μειώσει τον αριθμό των μαζικών e-mail που στέλνει ο ένας στον άλλον παροτρύνοντάς τους «να μιλούν περισσότερο μεταξύ τους και να γράφουν λιγότερο».

Η απόφαση αυτής της εταιρείας θεωρείται ότι έφτασε στο προσωπικό κατευθείαν από το γραφείο του προέδρου της Λούκα ντι Μοντετζέμολο. Η Φεράρι δικαιολόγησε την μείωση των e-mail ως προσπάθεια «για μια πιο αποτελεσματική και απευθείας επικοινωνία» θέτοντας «πολύ αυστηρότερα όρια στον αριθμό e-mail που μπορεί να σταλούν». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «από εδώ και στο εξής κάθε εργαζόμενος της Φεράρι θα μπορεί να στέλνει το ίδιο e-mail μόνο σε άλλα τρία άτομα στην εταιρεία».

Η Φεράρι εδρεύει στην πόλη του Μαρανέλο και απασχολεί σήμερα περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους. Τον Απρίλιο η εταιρεία ανακοίνωσε στο προσωπικό της μπόνους λόγω των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων που κατέγραψε η Φεράρι ύστερα από τρία συναπτά έτη ανάπτυξης.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ