Χάος στο Σουδάν με εκατοντάδες νεκρούς

Χάος στο Σουδάν με εκατοντάδες νεκρούς

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει λάβει αναφορές από τοπικές πηγές στο Νότιο Σουδάν ότι περίπου 400 με 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και έως 800 είναι οι τραυματίες, μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη χώρα αυτή, δήλωσαν την Τρίτη διπλωμάτες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Δύο νοσοκομεία έχουν καταγράψει μεταξύ 400 και 500 νεκρών και τουλάχιστον 800 τραυματιών», δήλωσε ένας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, επικαλούμενος τα όσα είπε ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Χερβ Λάντσου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του 15μελούς σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα την Τρίτη, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του Νότιου Σουδάν δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 26 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων του στρατού. Οι διαμάχες ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκαν έως το πρωί της Δευτέρας. Σποραδικά πυρά και εκρήξεις ακούγονταν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρει το Reuters.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, ανέφερε ότι 13.000 άμαχοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν ζητήσει προστασία από τις υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να γλιτώσουν από τις σφοδρές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ