Χαμηλότερη των προβλέψεων η ανάπτυξη στη Γερμανία

Χαμηλότερη των προβλέψεων η ανάπτυξη στη Γερμανία

 

Προς τα κάτω αναθεωρούνται οι προβλέψεις για την γερμανική οικονομία καθώς θα καταγράψει χαμηλότερη από την προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η οικονομία θα παραμείνει σε καλή “φόρμα” σε σχέση με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η ουκρανική κρίση βαραίνει στο επενδυτικό κλίμα, και όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που έχουν άμεσους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

«Μπορεί στο τέλος τα νούμερα της μεγέθυνσης να είναι λίγο πιο κάτω από τις προβλέψεις μας για 1,8%, ωστόσο η Γερμανία θα διατηρήσει, σε σύγκριση με την Ευρώπη, μια πολύ καλή οικονομική δραστηριότητα». Παράλληλα, τόνισε ότι η αγορά εργασίας είναι «εύρωστη», δήλωσε στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο, η γερμανική κυβέρνηση είχε υπολογίσει ότι το 2014 το ΑΕΠ θα καταγράψει αύξηση 1,8%.

Όμως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πρώτη οικονομία στην Ευρώπη κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο μια υποχώρηση του ΑΕΠ της κατά 0,2%, κάτι που αποδίδεται στις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ