Welt: Ανάπτυξη ακόμα και για την… Ελλάδα

Welt: Ανάπτυξη ακόμα και για την… Ελλάδα

 

Στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της Die Welt σχετικά με την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα χειρότερα πέρασαν, ενώ για την Ελλάδα η εφημερίδα σημειώνει:

«Τον ερχόμενο χρόνο ο χάρτης στην ΕΕ είναι χωρίς εξαίρεση πράσινος όπως η ελπίδα. Ανάπτυξη σε κάθε χώρα προβλέπει η Κομισιόν. Ακόμα και για την Ελλάδα, μετά από χρόνια συρρίκνωσης το 2013 υπήρξε μια αύξηση στο 0,6%, και για τον ερχόμενο χρόνο προβλέπεται μια αύξηση 2,9%. “Αυτά είναι καλά νέα, ότι ξεκίνησε η ανάπτυξη και για τις πιο ευπαθείς χώρες της ευρωζώνης” δήλωσε ο Ρεν εισάγοντας τέσσερα χρόνια μετά τη διάσωση της Ελλάδας, έναν νέο όρο για τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση».

Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω:

«Η Ελλάδα κατέγραψε τελευταία φορά θετικό πρόσημο το 2007. Μετά ήρθε η οικονομική κρίση, η κρίση χρέους, η διάσωση από τη χρεωκοπία, η αυστηρή λιτότητα, οι μεταρρυθμίσεις και τώρα οι πρώτες επιτυχίες. Το ότι οι φόβοι του Όλι Ρεν, για επιστροφή σε παλαιές τακτικές, είναι πραγματικοί αποδεικνύουν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τις οποίες η κυβέρνηση στην Αθήνα διεξάγει εδώ και μήνες».

 

Πηγή: welt.de/DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ