Washington Post: Ο Τραμπ σκέφτεται να διορίσει τον Πρίμπους πρέσβη στην Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε το πρώτο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό ως Αμερικανός Πρόεδρος και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν την κυβέρνησή του, εν μέσω του θορύβου που έχει προκληθεί αναφορικά με την παρεμβολή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ και της εμπλοκής έμπιστων προσώπων σε συνδιαλλαγές με τον ιστορικό εχθρό της χώρας.

Ο κ. Τραμπ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον αργά το Σάββατο μετά το 9ήμερο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και, όπως αναφέρει η «Washington Post», σκέφτεται το ενδεχόμενο να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο υψηλόβαθμο προσωπικό του στον Λευκό Οίκο.

Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα του ο Εθνικός Κήρυκας, η “Post” σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που ενδέχεται να αλλάξουν πόστο είναι και ο ομογενής Ράινς Πρίμπους, συμπληρώνοντας ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου συναντήθηκε αυτές τις ημέρες με τον Στίβεν Μπάνον και τον Τζάρεντ Κούσνερ και συζήτησαν από κοινού τις πιθανές αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια γεύματος την Παρασκευή, ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ κ. Κούσνερ και ο κ. Πρίμπους συζήτησαν για το πως πήγε το ταξίδι του κ. Τραμπ στο εξωτερικό, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι στο εσωτερικό της κυβέρνησης τις προσεχείς εβδομάδες, σημειώνει η εφημερίδα της αμερικανικής πρωτεύουσας.

“Υπογραμμίζοντας την αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί από δω και πλέον, ορισμένοι συνεργάτες του Τραμπ ανέφεραν ότι υπήρξαν συνομιλίες σχετικά με την πιθανότητα να υπηρετήσει ο Πρίμπους ως πρεσβευτής στην Ελλάδα – η μητέρα του είναι ελληνικής καταγωγής – ως ένας τρόπος για να τον απομακρύνει από τον Λευκό Οίκο χωρίς πολλές επιπτώσεις”, έγραψε η “Post”.

Ωστόσο, η εφημερίδα επισημαίνει πως “μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε έντονα αυτό το ενδεχόμενο το Σάββατο”.

Όπως είχε γράψει ο “Ε.Κ.” στις αρχές Απριλίου, η θέση του ομογενoύς προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως σκέφτεται να προβεί σε αλλαγές στους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου.

Η ιστοσελίδα «Axios» από την οποία είχε ξεκινήσει το σχετικό ρεπορτάζ, έγραψε πως η κατάσταση στον Λευκό Οίκο είναι πολύ ρευστή και πως παρόλο που δεν είναι σαφές αν ο Πρόεδρος θέλει να «τραβήξει τη σκανδάλη», δεν είναι λίγοι οι σύμβουλοι που τον πιέζουν να προβεί σε μεγάλες αλλαγές στο κοντινό του πολιτικό περιβάλλον.

Και η εφημερίδα «Wall Street Journal» είχε φιλοξενήσει δημοσίευμα που κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος αναφέροντας ότι η κρίση στη Συρία ενίσχυσε την επιθυμία του Τραμπ να περιορίσει τις αντιπαραθέσεις εντός του Λευκού Οίκου και για το λόγο αυτό αναμένεται σύντομα να κάνει κάποιες αλλαγές.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ