Washington Examiner: «Καρκίνωμα» ο Ερντογάν – Ο Μπάιντεν να προστατέψει τον Καντέρ

Ακόμα ένα επικριτικό δημοσίευμα για τον πρόεδρο Ερντογάν έρχεται να «στριμώξει» τον αρχηγό της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή, την οποία ο ίδιος συνεχώς αναταράσσει, με τις δηλώσεις του και την πολιτική του.

Stern: Ο «ταραχοποιός» Ερντογάν χρειάζεται εχθρούς και χάος – Δεν θα κάνει πόλεμο με την Ελλάδα

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, σήμερα την σκυτάλη εναντίον του Ερντογάν παίρνει το αμερικανικό περιοδικό Washington Examiner, το οποίο χαρακτηρίζει τον ηγέτη της Τουρκίας κακόηθες καρκίνωμα το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να ξεφορτωθεί. Το δημοσίευμα υπογράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Quin Hillyer, ο οποίος αναφέρεται στην υπόθεση του τουρκικής καταγωγής μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ, που στην Αμερική είναι γνωστός και ως Freedom Kanter.

«Η μόνη προσβολή του Freedom για το έθνος της Μέσης Ανατολής είναι ότι έχει το θράσος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ελευθερία λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό τον οποίο η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα στη διεθνή αρμονία. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξάγει δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι απλώς ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της, μερικές από τις οποίες ωθούν τον σοφό συνάδελφό μου Τομ Ρόγκαν να υποστηρίξει ότι η ίδια η Τουρκία πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ», γράφει ο Κουίν Χίλιερ και συνεχίζει περιγράφοντας και τις ενοχλητικές για την διεθνή κοινότητα ενέργειες του Ερντογάν: «Εάν αληθεύει ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, η οποία διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των κατάπτυστων πρακτικών της», αναφέρει ο Χίλιερ.

Οργή στην Τουρκία για το βιβλίο του Πομπέο: «Ήθελα να σπάσω την πόρτα του Ερντογάν»

Η foto από το αμερικανικό δημοσίευμα

«Η εξωφρενική αμοιβή που προσφέρεται για το κεφάλι του Καντέρ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση. Μπορεί να δικαιολογείται, αλλά δεν είναι σοφό να καταστήσουμε τον Freedom το μοναδικό ζήτημα που επισύρει την τιμωρία της Τουρκίας. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, στρέφοντας ακόμη περισσότερο προς εκείνον τα φώτα της δημοσιότητας. Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» τονίζεται στο άρθρο του Examiner, το οποίο συνεχίζει, αναφέροντας πως «ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο. Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Freedom είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα. Συνεπώς, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον θλιβερό υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν».

Τουρκία: Δημοσκόπηση-«κόλαφος» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ

«Η περίπτωση του Freedom, ο οποίος παραμένει ένας ελεύθερος άνθρωπος ακόμη και αν ο Ερντογάν θέλει να τον κυνηγήσει, είναι μια τέλεια ευκαιρία για τον Μπάιντεν, ώστε να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση», καταλήγει ο αρθρογράφος του Examiner.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ