Wall Street – Με πτώση έκλεισαν ο Dow Jones και ο Nasdaq

Με πτώση έκλεισαν ο S&P 500 και ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, καθώς οι δασμοί που επέβαλε ο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα επηρέασαν αρνητικά τις βιομηχανικές εταιρείες, ενώ τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών έδωσαν ώθηση στον Nasdaq. Ο Dow υποχώρησε 0,62% και ο S&P 500 κατά 0,13%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,36%.

Μετοχές εταιρειών, όπως της Boeing και της Caterpillar υποχώρησαν 2,9% και 2,4%, αντίστοιχα, πιεζόμενες από το ενδεχόμενο αύξησης του κόστους και μείωσης των πωλήσεων τους στο εξωτερικό, λόγω της απόφασηw για επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου.

Ο Τραμπ άμβλυνε την περασμένη εβδομάδα τη στάση του αναφορικά με τους δασμούς, εξαιρώντας από αυτούς τον Καναδά και το Μεξικό, και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, καθώς εξαιρέσεις έχουν ζητήσει επίσης η ΕΕ και η Ιαπωνία.

Οι ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις από τους δασμούς επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία ότι η περιορισμένη αύξηση των μισθών θα κάνει τη Fed να εμμείνει σε τρεις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος.

Πηγή πληροφοριών: Reuters, enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ