Wall Street – Έκλεισε πτωτικά με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

Με πτώση έκλεισε η Wall Street υπό το βάρος των πωλήσεων τραπεζικών μετοχών και μετοχών βιοτεχνολογίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 196 μονάδες ή 1,1% στις 18.143 μονάδες, χάνοντας τα κέρδη που σημείωσε χθες, μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 0,9%.

Χρηματιστές έλεγαν ότι η αγορά αναστατώθηκε από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα ταμεία, που εκκαθαρίζουν συναλλαγές σε παράγωγα με τη Deutsche Bank, έχουν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα και θέσεις που είχαν στη γερμανική τράπεζα.

Ο τραπεζικός δείκτης του S&P 500 υποχωρούσε 1,4%, ενώ η μετοχή της Deutsche έπεφτε 7% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μετοχή της Goldman Sachs σημείωνε πτώση 2,8%, της Morgan Stanley 2,4%, όσο και της Citigroup.

Η μετοχή της Deutsche παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την τράπεζα να πληρώσει πρόστιμο 14 δις. δολαρίων για το κλείσιμο της έρευνας για τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνειά της.

Η πτώση του Nasdaq προκλήθηκε κυρίως από τις απώλειες που σημείωσαν οι μετοχές βιοτεχνολογίας για δεύτερη ημέρα. Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq έκανε ράλι αυτό το τρίμηνο, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν σε πιο ριψοκίνδυνα assets.

Οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ράλι για δεύτερη συνεδρίαση, αν και αναλυτές εξέφραζαν επιφυλάξεις για την επίδραση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ την Τετάρτη (για μείωση της παραγωγής του) στις χώρες – μέλη του. Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 1,1% μετά την άνοδο του πάνω από 5% χθες.

ΠΗΓΗ: Enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street – Έκλεισε ανοδικά με αιχμή τις ενεργειακές μετοχές

Wall Street – Έκλεισε ανοδικά χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

Wall Street: Έκλεισε με πτώση 0,9% επηρεασμένη από τη «βουτιά» της Deutsche Bank

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ