Wall Street – Έκλεισε με νέα ρεκόρ λόγω πιθανής ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα έκλεισε η Wall Street σήμερα, με όλους τους μεγάλους δείκτες της να κινούνται ανοδικά, καθώς φαίνεται πιθανή η στήριξη των μελών του Κογκρέσου στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει μείωση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών.

O Dow Jones αυξήθηκε 0,6% στις 24.651,15 μονάδων, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,9% και 1,2%, αντίστοιχα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένονταν να ανακοινώσουν τις τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου τους σήμερα, με τις καθοριστικές ψηφοφορίες στη Βουλή και τη Γερουσία να προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα.

Αργά το απόγευμα, το CNBC ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικάνος Μάρκο Ρούμπιο θα στηρίξει ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο. Ο Ρούμπιο είχε εκφρασθεί κατά του νομοσχεδίου, ζητώντας αύξηση των φορολογικών απαλλαγών για τα παιδιά.

Το νομοσχέδιο, που στην τωρινή του μορφή προτείνει μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 21% από 35%, ήταν ο βασικός καταλύτης για τη μεγάλη φετινή αύξηση των τιμών στην Wall Street.

O χρηματοπιστωτικός δείκτης σημείωνε πριν το τέλος της συνεδρίασης τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη από όλους τους δείκτες του S&P με αύξηση 1,4%, καθώς οι τράπεζες θεωρούνται από τις εταιρείες που θα ωφεληθούν περισσότερο από τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Πηγή πληροφοριών: Enikonomia.gr, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ