Wall Street – Έκλεισε με ισχυρά κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα η Wall Street, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους δείκτες να καταγράφουν κέρδη σε ευρεία βάση, καθώς οι επενδυτές φάνηκε να ανακτούν κάποια εμπιστοσύνη μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των αμερικανικών μετοχών την τελευταία διετία. O Dow Jones αυξήθηκε 1,7%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 1,4% και 1,6%, αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση του σχεδίου προϋπολογισμού του Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο περιλαμβάνεται το σχέδιο για επενδύσεις σε υποδομές, συνέβαλε στην ενίσχυση κλάδων, όπως αυτού των οικοδομικών υλικών και των βιομηχανικών εταιρειών.

Και οι 11 βασικοί κλάδοι του S&P 500 κινήθηκαν υψηλότερα, με τη χειρότερη επίδοση να σημειώνουν αυτοί που είναι ευαίσθητοι στις αυξήσεις των επιτοκίων, όπως του real estate, των εταιρειών κοινής ωφέλειας και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Ο δείκτης του real estate σημείωνε οριακή άνοδο 0,1% το απόγευμα, αλλά επιβαρύνθηκε από τη νέα αύξηση της απόδοσης των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων στο 2,902% στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Οι μετοχές βοηθήθηκαν κάπως από την πρόταση του Τραμπ για τον προϋπολογισμό του 2019, που περιλαμβάνει επενδύσεις 200 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε υποδομές, περισσότερα από 23 δισ. δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων και έλεγχο της μετανάστευσης, καθώς και 716 δισ. δολάρια για στρατιωτικά προγράμματα.

Πηγή πληροφοριών: Reuters, enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ