Wall Street – Έκλεισε με ανάμεικτα πρόσημα

Με άνοδο έκλεισε σήμερα ο Dow Jones, με την αισιοδοξία για το φορολογικό νομοσχέδιο, που προβλέπει μείωση της φορολογίας, να τροφοδοτεί την άνοδο των τραπεζικών μετοχών, ενώ η Microsoft και άλλες τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,2% στις 24.289,84 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 0,1% και 1,1%, αντίστοιχα.

Οι τράπεζες Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo & Co και Citigroup εκτινάχθηκαν πάνω από 2% μετά την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου από τη Γερουσία το Σάββατο.

Μετά τον συμβιβασμό που αναμένεται των διαφορετικών φορολογικών σχεδίων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, το νομοσχέδιο που θα προκύψει είναι πιθανόν να προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20% από 35%.

«Θα οδηγήσει πιθανότατα σε αύξηση των μερισμάτων και επαναγορές μετοχών και αυτό κάνει πιο λογικές τις αποτιμήσεις των μετοχών, ενώ θα επιμηκύνει το ράλι τους», δήλωσε εκπρόσωπος χρηματιστηριακής εταιρείας.

Οι επενδυτές αποδέσμευσαν χρήματα, πουλώντας τεχνολογικές μετοχές που είναι σχετικά ακριβές, για να αγοράσουν τραπεζικές και άλλες μετοχές που ωφελούνται από τους χαμηλότερους φόρους. Η μετοχή της Microsoft υποχώρησε 2,5%.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ