Wall Street – Έκλεισε ανοδικά με αιχμή τις ενεργειακές μετοχές

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, καθώς η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε μαζί με τα νέα από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ. O Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,6% στις 18.339 μονάδες, ενώ κέρδη 0,5% και 0,2% κατέγραψαν ο S&P 500 και ο Nasdaq, αντίστοιχα.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου αυξανόταν σχεδόν 6%, πάνω από τα 47 δολάρια το βαρέλι, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφώνησαν στη μείωση της παραγωγής του αργού.

Οι ενεργειακές εταιρείες του S&P 500 σημείωσαν άνοδο 4,1%, τη μεγαλύτερη από όλους τους κλαδικούς δείκτες. Οι μετοχές βιοτεχνολογίας υποχώρησαν, επηρεάζοντας τον Nasdaq. Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq, που είχε πολύ καλή επίδοση τους τελευταίους μήνες, υποχωρούσε 0,8%. Από το τέλος του Ιουνίου, ο δείκτης σημειώνει άνοδο σχεδόν 15%, αλλά από την αρχή του έτους είναι μειωμένος κατά 13%.

Η μετοχή της Deutsche Bank αυξήθηκε σήμερα 2%, μετά την ανακοίνωση ότι πούλησε τη βρετανική ασφαλιστική της εταιρεία Abbey Life, ενώ από την αρχή της εβδομάδας καταγράφει απώλειες πάνω από 4%.

ΠΗΓΗ: Enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street – Έκλεισε ανοδικά χάρη στις τεχνολογικές μετοχές

Wall Street: Έκλεισε με πτώση 0,9% επηρεασμένη από τη «βουτιά» της Deutsche Bank

Έκλεισε με πτώση η Wall Street – Κέρδη 20% για την Twitter

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ