Wagner: Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία – Εγκαταλείπουν οι μισθοφόροι το Ροστόφ

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για να τερματιστεί η ένοπλη ανταρσία της οποίας ηγήθηκε ο Πριγκόζιν εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, ανακοίνωσε το Σάββατο, το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ εγκαταλείπουν το Ροστόφ

Παράλληλα, οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, που είχαν καταλάβει από το πρωί του Σαββάτου το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εγκαταστάσεις αυτές το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι άνδρες του Γεβγκένι Πριγκόζιν άρχισαν να επιβιβάζονται σε μικρά λεωφορεία και να αναχωρούν από το αρχηγείο, ενώ τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης που βρίσκονταν εκεί, δεν είχαν ακόμη μετακινηθεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

H ρωσική υπηρεσία του BBC καταγράφει τη στιγμή της αποχώρησης των μισθοφόρων, και μεταδίδει ότι στο στάδιο Rostov Arena (που χτίστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018) υπάρχει ένα τεράστιο χρονόμετρο. Δίπλα σε αυτό ξεχωρίζει η κατά τα φαινόμενα λίαν προσφάτως τοποθετημένη επιγραφή: “Είμαστε όλοι ένας λαός και πολεμάμε έναν εξωτερικό εχθρό. Πιστεύουμε στον ρωσικό λαό και στον πρόεδρό μας”! (υπονοώντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν).

Το τηλεοπτικό κανάλι Dozhd (το οποίο αναγνωρίζεται στη Ρωσία ως “ξένος πράκτορας”) καταγράφει και αυτό την αποχώρηση των μισθοφόρων από το Ροστόφ δημοσιεύοντας ένα σύντομο βίντεο με τίτλο: “Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ τα μαζεύουν και φεύγουν, ο κόσμος τους χειροκροτεί και φωνάζει “Η Βάγκνερ είναι δύναμη”!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ