Βρυξέλλες: Κατασχέθηκαν υπολογιστές από τα γραφεία του ΕΛΚ – Με ποια υπόθεση σχετίζεται η έφοδος της αστυνομίας

Επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) τις πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας για έφοδο των αστυνομικών αρχών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του ΕΛΚ

Την έφοδο, που συνδέεται με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας, πραγματοποίησαν Βέλγοι αστυνομικοί μαζί με εκπροσώπους των γερμανικών αστυνομικών αρχών.

Όπως επισημαίνει το ΕΛΚ, το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες. Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία εν εξελίξει νομική έρευνα, το ΕΛΚ δεν θα δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές που σχετίζονται με χρηματοοικονομική απάτη.

Σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά εργαζομένων του ΕΛΚ. Πρόκειται για τις συνεχιζόμενες έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς κατά του κρατιδίου της Θουριγγίας και του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU στο κρατίδιο της Θουριγγίας, τον Μάριο Φόιγκτ.

Οι έρευνες αποσκοπούν να απαντήσουν στο ερώτημα πόσο καιρό ο Φόιγκτ εργάστηκε για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα θα μπορούσε να είχε λάβει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ