Βρέθηκε το αεροπλάνο του Μισόνι

Βρέθηκε το αεροπλάνο του Μισόνι

Εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Βιτόριο Μισόνι με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι και το οποίο αγνοούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο.

Το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος, με επιβάτες το ζεύγος Μισόνι, ένα ακόμα ζευγάρι, τον πιλότο κι έναν συνοδό από τη Βενεζουέλα, εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ στις 4 Ιανουαρίου, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του θερέτρου Λος Ρόκες κι έκτοτε οι επιβάτες του αγνοούνται, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών και ιταλικών αρχών να τους εντοπίσουν.

Την είδηση, που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας, Χόρχε Γκαλίντο, επιβεβαίωσαν και οι συγγενείς του Ιταλού σχεδιαστή, οι οποίοι ευχαρίστησαν τις αρχές της Βενεζουέλας και της Ιταλίας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Η αρμόδια υπηρεσία εξετάζει πλέον την ιδανικότερη μέθοδο ανέλκυσης του αεροσκάφους, καθώς βρίσκεται σε βάθος εβδομήντα μέτρων βόρεια του αρχιπελάγους του Λος Ρόκες, ενώ ελπίζει να βρεθούν και οι σοροί.

Μερικούς μήνες πριν, η ιταλική υπηρεσία για την ασφάλεια των πτήσεων ολοκλήρωσε την έρευνά της, η οποία αποκάλυψε πως το αεροπλάνο δεν είχε περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και πως η άδεια του πιλότου του είχε λήξει έναν μήνα πριν τη μοιραία πτήση.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ