Βρετανικό Μουσείο: Θα εξετάσουμε οποιοδήποτε αίτημα δανεισμού των Γλυπτών

Στα όσα είπε στη συνέντευξή του στον Observer ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου με δήλωσή του προς το ΣΚΑΙ.

«Το Βρετανικό Μουσείο είναι προσηλωμένο στο να μοιράζει τη συλλογή του όσο πιο ευρέως γίνεται. Ως ένας από τους κορυφαίους δανειστές αντικειμένων στον κόσμο, πέρυσι δανείσαμε πάνω από 5.000 αντικείμενα σε χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς», ανέφερε εκπρόσωπος του λονδρέζικου ιδρύματος, σημειώνοντας ότι κάθε αίτημα δανεισμού εκθεμάτων εξετάζεται από τους διοικούντες επιτρόπους.

«Οι Επίτροποι θα εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα δανεισμού για οποιοδήποτε κομμάτι της συλλογής. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απευθείας επικοινωνία από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την πρόταση που έγινε το Σαββατοκύριακο, αν και το Μουσείο συνεργάζεται με ελληνικά μουσεία και θεσμούς επί μιας σειράς προγραμμάτων», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου.

Στο τέλος, σχολιάζοντας στην ουσία τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι προτίθεται να υποβάλει το ελληνικό αίτημα στον ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, η εκπρόσωπος επισήμανε: «Ως σώμα που διοικείται από επιτρόπους, οποιοδήποτε δάνειο της συλλογής θα ήταν ζήτημα που θα αφορούσε τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου, όχι την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα προτείνει στον Βρετανό Πρωθυπουργός να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση το 2021 και ως αντάλλαγμα, προτείνει να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο αρχαιότητες που δεν έχουν βγει ποτέ από τα σύνορα της Ελλάδας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.