Βρετανία: Συναγερμός για όσους επιστρέφουν από το Κατάρ λόγω της «γρίπης της καμήλας»

Συναγερμός έχει σημάνει για μια νέα ίωση που μπορεί να μεταφέρουν στον κόσμο όλο όσοι επιστρέφουν από το Κατάρ, την επονομαζόμενη «γρίπη της καμήλας».  Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο συναγερμός σήμανε στην Βρετανία, καθώς την εν λόγω ίωση δεν αποκλείεται να μεταφέρουν, επιστρέφοντας στην χώρα τους, οι φίλαθλοι της Εθνικής Αγγλίας που είχαν πάει στο Κατάρ για το Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ σημείωσε νέο ρεκόρ Γκίνες

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας εξέδωσαν έκτακτη προειδοποίηση προς τους Βρετανούς φιλάθλους που επιστρέφουν από το Κατάρ, συνιστώντας τους να προσέχουν ιδιαίτερα για τα συμπτώματα της λεγόμενης γρίπης της καμήλας.  Πρόκειται για το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής, MERS, που προκαλεί πυρετό, βήχα, δύσπνοια και έμετο.

Μπορεί να μεταφερθεί στους ανθρώπους από τη στενή επαφή με τις καμήλες. Πρόκειται για ένα κορονοϊό, ο οποίος είναι λιγότερο μεταδοτικός, αλλά προκαλεί νόσο περισσότερο θανατηφόρα από την covid-19, αφού έχει ποσοστό θνησιμότητας σχεδόν 35%. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι 858 ασθενείς έχουν ήδη χάσει την ζωή τους από την γρίπη της καμήλας και τις επιπλοκές της.
Κινδυνεύουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι πάσχοντες από ορισμένα χρόνια νοσήματα. Από το 2012, όταν για πρώτη φορά εντοπίστηκε η γρίπη της καμήλας, έχουν προσβληθεί 2600 άνθρωποι σε 27 χώρες του κόσμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ