Βρετανία: Σε διαθεσιμότητα δάσκαλος που έδειξε καρτούν του προφήτη Μωάμεθ σε μαθητές του – ΒΙΝΤΕΟ

Την απόλυση του δασκάλου θρησκευτικής εκπαίδευσης, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή επειδή έδειξε καρτούν του προφήτη Μωάμεθ σε μαθητές του, ζητούν γονείς, μαθητές και ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας, που συγκεντρώθηκαν χθες και σήμερα έξω από το σχολείο “Batley Grammar” στο Γιόρκσαιρ της δυτικής Αγγλία.

Το σχολείο παρέμεινε σήμερα κλειστό, ενώ ο δάσκαλος τέθηκε υπό αστυνομική προστασία, καθώς δέχεται απειλές. Ο 29χρονος εκπαιδευτικός φυλάσσεται μαζί με τη σύντροφό του και το μικρό τους παιδί σε άγνωστη τοποθεσία από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, δεν έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς εικόνα έδειξε ο δάσκαλος στους μαθητές τους, με τους γονείς να κάνουν λόγο για γαλλικές καρικατούρες (πιθανώς τα σκίτσα του Charlie Hebdo το 2012). Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο δάσκαλος, ο οποίος φέρεται να είχε προετοιμάσει τα παιδιά για το τι θα τους δείξει, παρουσίασε ένα σκίτσο Δανού γελοιογράφου, το οποίο είχε προκαλέσει διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμος, όταν δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2006. Το συγκεκριμένο σκίτσο δείχνει τον Προφήτη Μωάμεθ με το τουρμπάνι του να σχηματίζει μία βόμβα.

Ο υπουργός Παιδείας καταδίκασε τις απειλές και τον εκφοβισμό που αντιμετωπίζει ο δάσκαλος και χαρακτήρισε “εντελώς απαράδεκτες”, τις διαμαρτυρίες έξω από το σχολείο, προσθέτοντας ότι επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να εκθέσουν τους μαθητές σε «προκλητικά ή αμφιλεγόμενα» ζητήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ