Βρετανία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την στέψη – Η εντυπωσιακή πρόβα της παρέλασης με τις χρυσές άμαξες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Βρετανία,  μόνο λίγα 24ωρα πριν από την στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο υπουργός Ασφαλείας Τομ Τάγκενχαντ δήλωσε σήμερα πως: “Οι βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας είναι προετοιμασμένες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου“, λίγες ώρες αφότου ένας άνδρας συνελήφθη έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επειδή πέταξε αντικείμενα που έμοιαζαν με “κυνηγετικά φυσίγγια” στον προαύλιο χώρο του παλατιού.

Η βρετανική αστυνομία θα αναπτύξει 29.000 άνδρες στους δρόμους του Λονδίνου το Σάββατο, ημέρα της στέψης. Μάλιστα ο υπουργός ανέφερε ότι: “Δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση.” Συμπληρώνοντας πως: “Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι η αστυνομία αντέδρασε απίστευτα γρήγορα, με απίστευτα επαγγελματικό τρόπο στο περιστατικό χθες το βράδυ.” Ενώ τόνισε ότι η προετοιμασία για την εκδήλωση χρειάστηκε μήνες προγραμματισμού, λαμβάνοντας υπόψη οποιονδήποτε αριθμό διαφορετικών απειλών.

Εντωμεταξύ εντυπωσιάζουν τα βίντεο από  τις δοκιμαστικές παρελάσεις και τις άλλες ετοιμασίες.

Το πόσο έντονες είναι οι προετοιμασίες, τόσο εντός όσο και εκτός του παλατιού, φαίνονται και μέσα από βίντεο που κοινοποιούνται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βασικό το TikTok. Μέσα από τα βίντεο βλέπουμε πρόβες τις βασιλικής μπάντας, τον καθαρισμό του μπαλκονιού, από το οποίο θα χαιρετήσει τον κόσμο η βασιλική οικογένεια, αλλά και το πως έχει “ντυθεί” το Λονδίνο, για την στέψη.

@skynews #Footage #captured the #first #sight of #troops #marching across #Westminster #bridge in #London, as #rehearsals get underway to #prepare for the #coronation this #weekend Watch Royal superfans camp out ahead of the coronation @Sky News ♬ original sound – Sky News

@about.london #kingcharles #coronation #london #buckinghampalace #fyp ♬ Royals – Lorde

@hotstuffchandler Welcome to coronation tok #london #coronation ♬ Clocks – Coldplay

 

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν επικεφαλής σήμερα των δοκιμών που έκανε η βασιλική οικογένεια για την τελετή της  στέψης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.  Μόλις λίγες μέρες έμειναν μέχρι το ιστορικό γεγονός, ο Κάρολος φωτογραφήθηκε περιχαρής έξω από την εκκλησία στο κεντρικό Λονδίνο καθώς έφτασε με τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα της Ουαλίας και τα παιδιά τους τον Πρίγκιπα Τζορτζ, εννέα ετών, τη Σάρλοτ οκτώ και τον Λούις, πέντε.

Κάρολος

Η πριγκίπισσα Άννα και η βασίλισσα σύζυγος Καμίλα ήταν εκεί για να χαιρετήσουν τον κοσμήτορα του Γουέστμινστερ και άλλους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους προτού πάνε μέσα στον ναό. Μαζί με τα βασιλικά μέλη ήταν και ο πρωθυπουργός Rishi Sunak.

Στη συνέχεια η πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του Καρόλου, επισκέφτηκε το στρατόπεδο του Ουέλινγκτον.

Anne

Karolos

dokimes

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ