Βρετανία: Πρόταση μομφής για τον Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής, ανακοίνωσε η Επιτροπή 1922.

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει μια τιτάνια αναμέτρηση με τους “αντάρτες” μέσα σε λίγες ώρες μετά την δραματική επίτευξη του ορίου για την ενεργοποίηση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Τουλάχιστον 54 βουλευτές έχουν ζητήσει την ψηφοφορία και θα διεξαχθεί μεταξύ 18:00 και 20:00.

Ο Σερ Γκράχαμ είπε σε δήλωση του: “Το όριο του 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος που ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης στον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος έχει ξεπεραστεί”.

«Σύμφωνα με τους κανόνες, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ 18:00 και 20:00 σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου με τις λεπτομέρειες της προς επιβεβαίωση. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά. Θα γίνει ανακοίνωση σε χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Οι ρυθμίσεις για την ανακοίνωση θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα επίσης» τόνισε.

Ο Σερ Γκράχαμ είπε ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα «σαφές αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόταση μομφής, ενώ αντάρτες του Συντηρητικού του Κόμματος αναμένουν σχετική ανακοίνωση σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον διευθυντή του ITV.

Η απάντηση του Μπόρις Τζόνσον

“Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να τερματιστούν μήνες εικασιών και να επιτραπεί η κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να στηρίξει την υπόθεσή του στα μέλη του κοινοβουλίου και θα τους υπενθυμίσει ότι, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο εξαιρετική πολιτική ομάδα”, κατέληξε.

Τι θα γίνει αν χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης ο Μπόρις Τζόνσον

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία για να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Τουλάχιστον 54 μέλη των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο απαιτείται να ζητήσουν επισήμως από τον Μπρέιντι, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής 1922 του κόμματος, να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει αυτό. Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές, άρα μόνον ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής γνωρίζει πόσοι έχουν όντως αιτηθεί να γίνει αυτό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ