Βρετανία: Ντόμινο φέρνει η “στροφή” στην απόφαση για Ισπανία – Ακυρώσεις σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία

Τον κίνδυνο να δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στους Βρετανούς και τις ταξιδιωτικές εταιρείες που προτείνουν πακέτα διακοπών, αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση, καθώς απηύθυνε προειδοποίηση ότι δεν υπάρχει ταξίδι χωρίς ρίσκο εν μέσω φόβων για κύμα ακυρώσεων που προκλήθηκε από μία στροφή στην καραντίνα για αφίξεις από την Ισπανία. Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν κατάφερε να παρέχει διαβεβαιώσεις ότι η απόφαση να υποβάλει τους ανθρώπους που ταξιδεύουν από Ισπανία σε καραντίνα 14 ημερών, ενδεχομένως να μην επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπου υπάρχει έξαρση του κορονοϊού.

Εταιρεία ακύρωσε όλα τα πακέτα διακοπών στην Ισπανία από αύριο, Τρίτη 28 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου, ακολουθώντας τα βήματα του TUI λίγο νωρίτερα. Ο υπουργός Μεταφορών διέκοψε τις διακοπές του στην Ισπανία και επιστρέφει την Τετάρτη για να μπει σε καραντίνα τονίζοντας ότι δεν αισθάνεται καλά αυτός να χαλαρώνει ενώ άλλοι υποφέρουν. Η απόφαση για την Ισπανία, που προσέφερε στους τουρίστες προθεσμία πέντε ωρών το Σάββατο, φέρεται να τρόμαξε αρκετούς ανθρώπους που είχαν κλείσει διακοπές σε Γαλλία, Ιταλία αλλά και Ελλάδα με τους tour operator να αναφέρουν αρκετές ακυρώσεις.

Η κυβέρνηση στηρίζει την απόφασή της να αφαιρέσει την Ισπανία από τη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς, αλλά η στιγμή της αλλαγής προκάλεσε οργή εν μέσω φόβου ότι αυτό θα είναι το «τελευταίο καρφί στο φέρετρο» για ορισμένες τουριστικές εταιρείες. Υπενθυμίζεται ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ακύρωσε όλες τις πτήσεις της Κυριακής που επρόκειτο να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ισπανία και τις Κανάριες Νήσους, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι όλοι οι ταξιδιώτες θα τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων με την επιστροφή τους.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.