Βρετανία: Νέα παράταση για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της ινδικής μετάλλαξης

Καθυστερεί να έρθει η… Μέρα Ελευθερίας στη Βρετανία, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως αναβάλλεται έως τις 19 Ιουλίου η επόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19, επικαλούμενος την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της νέας παραλλαγής Δέλτα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρησιμοποιηθεί για να ενταθεί το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού: «Πιστεύω ότι είναι λογικό να περιμένουμε λίγο ακόμη», είπε σε συνέντευξη Τύπου, έτσι αντί για τις 21 Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένη, η επόμενη φάση της χαλάρωσης των μέτρων θα γίνει στις 19 Ιουλίου.

«Σε κάποια φάση, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό», τόνισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έως τις 19 Ιουλίου «θα έχουμε χτίσει ένα σημαντικό τείχος ανοσίας».

Ο Τζόνσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι, λόγω της κυκλοφορίας της παραλλαγής Δέλτα, αν δεν έκανε τίποτα, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στο επίπεδο στο οποίο ήταν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Με βάση το σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο Τζόνσον τον Φεβρουάριο, οι περισσότεροι περιορισμοί θα αίρονταν στις 21 Ιουνίου, θα άνοιγαν δηλαδή πλήρως οι παμπ, τα εστιατόρια, τα νάιτκλαμπ και άλλοι χώροι φιλοξενίας. Αυτό τώρα θα γίνει στις 19 Ιουλίου.

«Όπως έχουν τα πράγματα και με βάση τις ενδείξεις που βλέπω τώρα, έχω την πεποίθηση ότι δεν θα χρειαστούμε περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η κατάσταση θα εξεταστεί και πάλι στις 28 Ιουνίου. Ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε όμως ότι θεωρείται απίθανο να χαλαρώσουν τα μέτρα νωρίτερα από τις 19 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ