Βρετανία: Ιστορικό ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών – Φλέγεται η Ευρώπη

Το ρεκόρ των 40 βαθμών Κελσίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Βρετανία, γεγονός που αναγκάζει σιδηροδρομικές εταιρίες να αναστείλουν τη λειτουργία τους και κάποια σχολεία να κλείσουν, ενώ πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλούν το κοινό να μείνει στα σπίτια.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης ψήνεται σε κύμα καύσωνα με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω από τους 40 βαθμούς Κελσίου (Πάνω από 110 Φαρενάιτ) και με τις φωτιές να πυρπολούν τα δάση σε Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία.

Η κυβέρνηση στην Βρετανία σήμανε συναγερμό “εθνικής εκτάκτου ανάγκης”, καθώς οι θερμοκρασίες σήμερα και αύριο προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 38.7 βαθμούς Κελσίου. Τόση καταγράφηκε η θερμοκρασία στον Βοτανικό Κήπο του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, το 2019, και ήταν τότε ρεκόρ. Στη Νότια Αγγλία, ως το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 35 βαθμοί Κελσίου.
“Θα έχουμε μια δυσκολία τις επόμενες 48 ώρες”, δήλωσε ο Κιτ Μόλτχαουζ, υπουργός αρμόδιος για τον κυβερνητικό συντονισμό, στο BBC. Ο ίδιος θα προεδρεύσει σήμερα της Επιτροπής Ανταπόκρισης Εκτάκτων Αναγκών. Ο Οργανισμός Σιδηροδρομικών Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί το κοινό να μην μετακινηθεί, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Εν' οψει καύσωνα

Ανακοίνωσε επίσης ότι κάποια δρομολόγια, μεταξύ των οποίων και μερικά στη βασική γραμμή που συνδέει τη Βορειοανατολική Αγγλία με το Λονδίνο δεν θα πραγματοποιηθούν, αύριο.Στο τεράστιο δίκτυο του μετρό στο Λονδίνο επιβλήθηκαν περιορισμοί στο όριο ταχύτητας, που σημαίνει ότι κάποια δρομολόγια θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Η εταιρία του μετρό επίσης ζήτησε από το κοινό μνα περιορίσει τις μετακινήσεις του και να προτιμήσει την παραμονή στα σπίτια.

Αξιωματούχοι των σιδηροδρομικών δικτύων ανέφεραν με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις αναμένεται να εξομαλυνθούν την Τετάρτη, οπότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο και αυτό θα εξαρτηθεί από τις βλάβες που ενδεχομένως θα υποστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, σήμερα και αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώρες της Ευρώπης δεν είναι καθόλου συνηθισμένες σε θερμοκρασίες που θεωρούνται υψηλές στη Νότια Ευρώπη, κυρίως σε συνδυασμό με τη διαφορετική διακύμανση της υγρασίας σε αυτές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ