Βρετανία: Ισόβια στον 19χρονο που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στη συναυλία του Έλτον Τζον

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 19χρονος στη Βρετανία, ο οποίος σχεδίαζε να προβεί σε βομβιστική επίθεση σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Λονδίνο, το 2016, ανήμερα της 15ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Χαρούν Σιέντ από το δυτικό Λονδίνο, είχε ομολογήσει την πρόθεσή του να επιτεθεί με βόμβα που θα περιείχε καρφιά στο πλήθος των 50.000 θεατών που παρακολούθησαν τη συναυλία που έγινε στο Χάιντ Παρκ.

Μάλιστα είχε παραδεχθεί πως έψαχνε και για άλλους πιθανούς στόχους, με τη βοήθεια του διαδικτύου, και στα μελλοντικά σχέδια του ήταν και ένα χτύπημα στον εμπορικό δρόμο Όξφορντ Στριτ.

Ο 19χρονος επιδίωξε την έγκριση μικρο-δανείων συνολικού ύψους 8.000 λιρών, σκοπεύοντας να αγοράσει, ανώνυμα, όπλα για τις επιθέσεις του μέσω διαδικτύου. Στις αιτήσεις που έκανε κατά καιρούς προς τις τράπεζες, υποστήριζε ότι ήθελε τα λεφτά για την αγορά μοτοσυκλέτας, για κάποιον επικείμενο γάμο και δήθεν έκτακτες επισκευές στο σπίτι του.

Τελικά καμία από τις τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκε δεν του ενέκρινε δάνειο. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του Σιέντ ήταν άλλωστε άκρως ενοχοποιητικά αφού επισκεπτόμενος τακτικά τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνούσε με αρκετούς ομοϊδεάτες του και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Η αναπληρώτρια αρχηγός του τμήματος καταπολέμησης της τρομοκρατίας χαρακτήρισε τον 19χρονο «δημόσιο κίνδυνο» που σκόπευε με τις αδιάκριτες επιθέσεις του να πλήξει αθώους πολίτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ