Βρετανία: Η Τρας θέλει να παραμείνει οπωσδήποτε βουλευτής του μπροστινού πάγκου των δέκα ομιλητών

Η Λιζ Τρας σχεδιάζει να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές για να συνεχίσει την καριέρα της ως βουλευτής των Συντηρητικών, παρά το γεγονός ότι εκδιώχθηκε από την δέκατη θέση.

«Θα πρέπει να με βγάλουν από το κοινοβούλιο», φέρεται να έλεγε η κ. Τρας σε συμβούλους της σχετικά με το πρόσφατο παρελθόν της, όταν συζητούσε για την πολιτική της καριέρα.

Οι βουλευτές των Τόρις κλήθηκαν να αποφασίσουν πριν από τις 5 Δεκεμβρίου εάν σκοπεύουν να διεκδικήσουν ξανά την έδρα τους στις επόμενες γενικές εκλογές, που αναμένονται το 2024, ή να παραιτηθούν.

Η Κλόε Σμιθ, η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων και ο Γουίλιαμ Ραγκ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής των Τόρις του 1922, ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα υποβάλουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Η γραμματέας Σμίθ είναι 40 και ο Βίλιεμ Βράγ είναι 34 ετών. Η σχετική νεαρή ηλικία τους και οι αποφάσεις τους να αποσυρθούν από την πολιτική έχουν οδηγήσει σε ανησυχία ότι οι Τόρις αντιμετωπίζουν διαρροή και έλλειψη ικανών στελεχών τους εν μέσω της προοπτικής μιας εκλογικής ήττας.

Η αναμενόμενη απόφαση της Τρας να συνεχίσει ως βουλευτής, ανοίγει επίσης την πόρτα για επιστροφή στο μπροστινό πάγκο για τους Συντηρητικούς στο μέλλον.

Το περασμένο καλοκαίρι, μίλησε στον Μπόρις Τζόνσον, τον πρώην πρωθυπουργό, για την πιθανότητα να γίνει υπουργός Εξωτερικών της, σύμφωνα με το νέο βιβλίο του Σεμπάστιαν Πέιν, «Η πτώση του Μπόρις Τζόνσον».

Η Τρας δεν αναμένεται να φτάσει στο κύκλο των ομιλητών στη Βουλή τόσο γρήγορα όσο ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πληρώθηκε 276.130 λύρες για να παρευρεθεί σε εκδήλωση ασφαλιστικού μεσίτη στην Ουάσιγκτον αυτό το φθινόπωρο.

Η Τρας βρίσκεται στην πολιτική σκηνή των Τόρις για σχεδόν δύο δεκαετίες, ανεβαίνοντας από δημοτικός σύμβουλος στην υψηλότερη εκλεγμένη θέση στη Μεγάλη Βρετανία, ανέφερε η Telegraph.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ