Βρετανία: Η Ελλάδα παραμένει στην “πορτοκαλί” λίστα

Δεν εντάχθηκε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα αφήνοντας τον Αύγουστο τον μοναδικό καλοκαιρινό μήνα «ανοικτό» για διακοπές, αν στην επόμενη αναθεώρηση αλλάξουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τα δημοφιλή νησιά των Βαλεαρίδων – Μαγιόρκα, Ίμπιζα και Μενόρκα – μαζί με τη Μαδέρα, τη Γρενάδα, τα Μπαρμπέιντος και τις Βερμούδες μετακινήθηκαν από την πορτοκαλί στην πράσινη λίστα, όμως θα είναι υπό παρακολούθηση, όπως επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών Γραντ Σάρπς. Παράλληλα, είπε ότι οι περιορισμοί της πορτοκαλί λίστας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς θα αρθούν αργότερα αυτό το καλοκαίρι με σχετική ανακοίνωση που αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Όμως το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία ξεκίνησαν να παρακινούν τα κράτη μέλη της ΕΕ ώστε οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται τις ευρωπαϊκές χώρες να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα βάζει φρένο στην ήδη αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί.

Ωστόσο νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών είναι για το 2022. Ο ιστότοπος σύγκρισης τιμών TravelSupermarket, που καλύπτει την περίοδο από τις 13 έως τις 20 Ιουνίου, δείχνει ότι το 53% των κρατήσεων αφορούν στο έτος 2022 – παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος κορυφής φέτος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ενώ ένα επιπλέον 13% προγραμματίζει διακοπές τον Δεκέμβριο του 2021, που σημαίνει ότι δύο από τις τρεις κρατήσεις είναι για ταξίδια που ξεκινούν τουλάχιστον πέντε μήνες αργότερα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.