Βρετανία: Χάος στα αεροδρόμια – Πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα συνοριακού ελέγχου

Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα προέκυψε το Σάββατο (27/5)  στο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου των διαβατηρίων και προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις για τους ταξιδιώτες που έφθαναν στα  αεροδρόμια της Βρετανίας.

Τα αεροδρόμια του Λονδίνου, Χίθροου και Γκάτγουικ, επικαλέστηκαν ένα πρόβλημα εθνικής εμβέλειας που επηρέαζε τις ηλεκτρονικές πύλες της βρετανικής συνοριακής αστυνομίας, που επιτρέπουν την αυτόματη διέλευση από τους ελέγχους και επιστρατεύτηκε επιπλέον προσωπικό για να διαχειριστεί τις ουρές και να βοηθήσει τους επιβάτες.”Μετά την τεχνική βλάβη στο σύστημα των συνόρων που επηρέασε τις εισόδους στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω των ηλεκτρονικών πυλών, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι όλες οι ηλεκτρονικές πύλες λειτουργούν πλέον κανονικά”, γνωστοποίησε το υπουργείο το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί ταξιδιώτες διαμαρτυρήθηκαν ότι χρειάστηκε να περιμένουν ώρες πριν περάσουν από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης, εν μέσω του παρατεταμένου Σαββατοκύριακου. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει περισσότερες από 270 ηλεκτρονικές πύλες σε 15 υποδομές. Αυτές είναι διαθέσιμες για τους ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 12 ετών, είτε είναι Βρετανοί, πολίτες της ΕΕ ή άλλων χωρών (εκ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισλανδία, η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες).

Τα προβλήματα αυτά καταγράφονται αφότου η British Airways αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές πτήσεις — 175 σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο PA — μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής λόγω ενός τεχνικού προβλήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ