Βρετανία: Χάος και επεισόδια στην Όξφορντ Στριτ έπειτα από το κάλεσμα για πλιάτσικο – Μπλόκα στο Έσσεξ

Σκηνές χάους με ξύλο, συλλήψεις και κυνηγητό εκτυλίχθηκαν στην Όξφορντ Στριτ, τον μεγάλο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου.Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το κάλεσμα «rob JD Sports» στο Snapchat και στο TikTok που ζητούσε να συγκεντρωθούν όλοι μπροστά από το κατάστημα JD Sports και να το λεηλατήσουν.

Βρετανία: Χάκερ είχαν για έναν χρόνο πρόσβαση σε δεδομένα εκατομμυρίων ψηφοφόρων

Το μήνυμα καλούσε τους ανθρώπους να φορούν μπαλακλάβα και γάντια. «Μην έρθετε αν δεν μπορείτε να τρέξετε», έγραφε. Ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία, ειδοποιημένη για τα σχέδια λεηλασίας, είχε αναπτυχθεί στην περιοχή και συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και νεαρών. Πολλά καταστήματα κλείδωσαν τις πόρτες τους με τους πελάτες στο εσωτερικό τους. Εννέα άτομα συνελήφθησαν.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είχε καλέσει τους Λονδρέζους να μην συμμετάσχουν στους «παραλογισμούς» που κυκλοφορούν στο TikTok. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το είδος της αναρχίας που βλέπουμε σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις να εγκαθίσταται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν. Και συνέχισε: «Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να φυλακιστούν».

Βρετανία: Αναζητούνται εθελοντές για να ζήσουν σε απομακρυσμένο νησί και να μετράνε φώκιες

Τώρα διακινούνται ανάλογα βίντεο για λεηλασίες στο Έσσεξ και η βρετανική αστυνομία είναι επί ποδός. Ήδη αστυνομικοί κάνουν ελέγχους στους δρόμους και μπορούν να συλλάβουν όποιον θεωρούν ότι παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ