Βρετανία: 41 νέες περιπτώσεις θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 41 νέες περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά από δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με το Reuters.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 209 περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων, τα οποία συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Η Ρυθμιστική Υπηρεσία επανέλαβε ότι τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

Στη Μεγάλη Βρετανία έχουν σημειωθεί 41 θάνατοι λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν αυτά τα γεγονότα ως «εξαιρετικά σπάνια».

Στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με τέσσερις περιπτώσεις σπάνιας πήξης να έχουν καταγραφεί μετά από τη δεύτερη δόση.

Η Βρετανία έχει ενημερώσει ότι τα άτομα κάτω των 30 ετών, δεν θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca-Oxford, αφού ο MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με σπάνια θρόμβους με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αλλάξουν συμβουλές και για άτομα κάτω των 40 ετών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.