Βοσνία: Πώς ένας άνδρας έφερε «τούμπα» το σπίτι για… τα μάτια της γυναίκας του

Τελικά, όταν κάποιος αγαπάει αληθινά, δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που είναι διατεθειμένος να κάνει για το αντικείμενο του πόθου του. Ακόμη και το να… φέρει τούμπα ένα ολόκληρο σπίτι στη Βοσνία, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την -ίσως παράλογη- επιθυμία της/του συντρόφου του.

Επιμέλεια: Βίκυ Καλοφωτιά

Κάτι δηλαδή σαν κι αυτό που έκανε ένας άνδρας στη Βοσνία, ο οποίος μετέτρεψε την οικογενειακή κατοικία σε μια περιστρεφόμενη κατασκευή, έτσι ώστε η σύζυγός του να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάζει τη θέα που αντικρίζει από το παράθυρο.

O 72χρονος Vojin Kusic, θέλοντας συγχρόνως να κάνει και μια μικρή ανακαίνιση, πριν τοποθετήσει το σπίτι σε κινούμενο άξονα, έβαψε πράσινη την πρόσοψη και κόκκινη τη μεταλλική στέγη. Άλλωστε, μετά τη συνταξιοδότησή του διέθετε πλέον άπλετο χρόνο για να ασχοληθεί με αυτό το διαχρονικό όνειρο της Ljubica.

σπίτι βοσνία

Βοσνία: Τώρα η Ljubica νιώθει κάθε λεπτό ότι βρίσκεται σε διαφορετικό σπίτι

«Δεν γινόταν πια να το αναβάλλω. Έτσι δεν έχασα την ευκαιρία να της δώσω τη δυνατότητα να μπορεί να αλλάζει τη θέση του κάθε δωματίου, έτσι ώστε να νιώθει ότι βρίσκεται κάθε λεπτό σε άλλο σπίτι!».

Πώς προέκυψε, όμως η συγκεκριμένη ιδέα;

Όπως δηλώνει ο V. Kusic στο Associated Press «πριν από πολλά χρόνια, όταν παντρευτήκαμε, είχα χτίσει ένα άλλο, συνηθισμένο σπίτι για την οικογένειά μου, στο οποίο μεγαλώσαμε τα τρία παιδιά μας. Εκείνη την εποχή, η σύζυγός μου ήθελε τα υπνοδωμάτια να βλέπουν τον ήλιο, και το κάναμε. Ωστόσο, αυτό σήμαινε ότι έτσι το σαλόνι έπρεπε αναγκαστικά να έχει θέα το δρόμο που ήταν ακριβώς απέναντι, οπότε δεν θα μπορούσαμε να βλέπουμε όποιον έμπαινε στην αυλή. Έτσι αναγκάστηκα να αναδιαμορφώσω τα πάντα.

ζευγάρι

»Έπρεπε να γκρεμίσω τον τοίχο ανάμεσα στα δύο υπνοδωμάτια μας για να τα μετατρέψω σε σαλόνι και να μετακινήσω όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Πάρα πολύ κουραστικό αλλά το έκανα γιατί το ήθελε εκείνη».

Βοσνία: Το περιστρεφόμενο σπίτι είναι ένα μνημείο αγάπης

Ωστόσο, δεν άργησε να έρθει η στιγμή, όπου πάλι χρειάστηκε να αλλάξουν όλα από την αρχή, όταν το τελευταίο από τα παιδιά τους δεν ήθελε να φύγει και οι γονείς του αποφάσισαν να τον αφήσουν να ζήσει στον τελευταίο όροφο κι εκείνοι να μετακομίσουν στο ισόγειο.

«Για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά στο ισόγειο, έπρεπε να αρχίσω να γκρεμίζω κάποιους τοίχους, οπότε αποφάσισα να χτίσω ένα νέο, περιστρεφόμενο σπίτι, ώστε να μπορεί να το περιστρέφει όπως της αρέσει» αποκάλυψε ο… πολύπαθος σύζυγος και πλέον είναι γεγονός. Εκπληρώθηκε τελικά η επιθυμία της Ljubica, το όνομα της οποίας στα βοσνιακά σημαίνει «αγαπημένος», κάτι που ο σύζυγός της απέδειξε περίτρανα ότι είναι η ίδια για εκείνον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ