Βορειοκορεάτισσα κάνει έρανο για να πληρώσει αυτόν που θα… δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν – ΦΩΤΟ

Έρανο για να πληρώσει έναν δολοφόνο που θα σκοτώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει μια Βορειοκορεάτισσα αποστάτρια, η οποία ήταν φυλακισμένη για οκτώ χρόνια στην πατρίδα της.

Η 53χρονη Lee Aeran που όλα αυτά τα χρόνια υφίστατο ξυλοδαρμούς και πείνα, κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στη Νότια Κορέα το 19997, όπου ξεκίνησε μια καινούρια ζωή. Τώρα είναι ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στη Σεούλ, όπου οι πελάτες μπορούν να κάνουν δωρεές χρημάτων με σκοπό τη δολοφονία του δικτάτορα, ενώ έως τώρα έχει συγκεντρώσει παραπάνω από 2.300 λίρες.

«Όσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός δεν θα είναι εφικτή η παγκόσμια ειρήνη», λέει η Βορειοκορεάτισσα, που τιμήθηκε το 2010 από την αμερικανική κυβέρνηση με βραβείο θάρρους.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να επικρατήσει στη Βόρεια Κορέα η δημοκρατία και να εξαλειφθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Κι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να τον δολοφονήσουν. Φυσικά, λόγω της κλειστής κοινωνίας στη χώρα αυτό θα είναι δύσκολο. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω μια έναν έρανο για να πληρώσω όποιον θα μπορέσει να τον σκοτώσει. Ίσως αυτό να αποδεχθεί κίνητρο για άτομα του περιβάλλοντός του», δήλωσε.

Την ιδέα την είχε από το 2014, αλλά κινητοποιήθηκε φέτος μετά τον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, από την Πιονγιάνγκ όπου είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι είχε κλέψει μια αφίσα προπαγάνδας από το ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Πολλοί είναι αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, αλλά υπάρχουν και μερικοί που θύμωσαν και είπαν ότι δεν θα ξαναπάνε στο εστιατόριό της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια ήταν δέκα ετών, όταν εξορίστηκε μαζί με την οικογένειά της σε στρατόπεδο-φυλακή στην επαρχία Ryangganag. Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, τα βασανιστήρια, η ασιτία και η σκληρή καταναγκαστική εργασία άφησαν βαθιά τραύματα στον ψυχισμό της, μάλιστα κάποια στιγμή αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η οικογένειά της ρίσκαρε ακόμη και να σταλεί στο εκτελεστικό απόσπασμα, όταν πέρασε τον ποταμό Αμούρ για να φθάσει στην Κίνα και από εκεί στη Σεούλ. «Ήμουν δέκα ετών όταν ήρθαν ένα βράδυ, την ώρα που τρώγαμε το δείπνο μας και μας εξόρισαν. Η ζωή στο στρατόπεδο ήταν σκληρή. Κάθε μέρα καταναγκαστική εργασία. Με έδερναν, ήταν φρικτό», λέει η 53χρονη, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον άνδρα της στη Βόρεια Κορέα.

«Η ζωή στη Βόρεια Κορέα ήταν σκέτη σκλαβιά», λέει. «Για να έχουμε ειρήνη στον κόσμο, πρέπει να συνεργαστούμε ανθρώπους που πιστεύουν στην ελευθερία, ώστε να ξεφορτωθούμε το βορειοκορεατικό καθεστώς», έχει πει.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ