«Βόμβα» του Μπέζος για την Black Friday

Συμβουλές διαχείρισης των οικονομικών τους έδωσε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, με αφορμή την επικείμενη Black Friday στις ΗΠΑ, αλλά η συμβουλή του μάλλον προς την υπονόμευση του θεσμού κατευθύνεται.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που έχει αρχίσει τις ομαδικές απολύσεις που πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε, δήλωσε σήμερα ότι ενόψει της οικονομικής επιδείνωσης που έχει επέλθει παγκοσμίως, καταναλωτές και εταιρίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν μεγάλες αγορές και να κρατήσουν χρήματα στον αποταμιευτικό τους λογαριασμό, καθώς η οικονομία συρρικνώνεται και αναμένεται να περάσει στην ύφεση. Ο Μπέζος έκανε τις δηλώσεις στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Μπέζος μίλησε για συγκεκριμένες αγορές. Όπως είπε αν σκοπεύουν οι καταναλωτές να αγοράσουν αυτοκίνητα, τηλεοράσεις ή οτιδήποτε άλλο, μεγάλης αξίας, θα πρέπει να τις αναβάλλουν και να κρατήσουν τα χρήματα το ενδεχόμενο να η οικονομία να γνωρίσει μεγάλες περιόδους κάμψης. «Απλά μειώστε το ρίσκο σας», είπε ο Μπέζος και συνέχισε: «Αν και δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα». Όπως είπε, σε αυτή την φάση της οικονομίας, «οι πιθανότητες σας λένε να είστε εγκρατείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζεφ Μπέζος.

«Περιορίστε το ρίσκο. Μια μικρή μείωση του κινδύνου θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για μια μικρή επιχείρηση, εάν όντως αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να παίξεις λίγο με τις πιθανότητες», είπε ο Μπέζος, δίνοντας γενικότερες κατευθύνσεις για τις κινήσεις των καταναλωτών.
Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Amazon σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, απολύοντας 10.000 εργαζομένους. Είναι η μεγαλύτερη μείωση στην ιστορία της εταιρείας, η οποία και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

Οι απολύσεις αφορούν μέρος του προσωπικού της στον τομέα των συσκευών και των υπηρεσιών της. Η Amazon μπαίνει έτσι στον κατάλογο των μεγάλων ηλεκτρονικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο (όπως η εταιρεία του Facebook η META) που απολύουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Η Wall Street Journal έχει γράψει ότι οι απολύσεις στην Amazon του Μπέζος θα μπορούσαν να είναι περίπου 10.000 άτομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ