Βίντεο – σοκ: Μωρό φαίνεται να ατμίζει μέσα σε αυτοκίνητο

Αυτή είναι η στιγμή – σοκ που ένα μωρό όπως φαίνεται στο βίντεο που έγινε viral, έχει στα χέρια του ηλεκτρονικό τσιγάρο και να το χρησιμοποιεί, ενώ βρίσκεται σε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Αρχικά δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το βίντεο προκάλεσε μαζικές αποδοκιμασίες με ένα άτομο να το αποκαλεί «παιδική κακοποίηση».

Το πλάνα ξεκινούν δείχνοντας το μικρό παιδί να παίρνει δύο ρουφηξιές από το ατμό πριν βήξει και να κοιτάζει ποιος το άτομο που κρατά την κάμερα. Η Dailymail αναφέρει πως ένα μεγαλύτερο παιδί ακούγεται επίσης να βήχει, προτού πει: «Με πνίγεις με το άτμισμα».

Απαντώντας στο βίντεο, ένα άτομο είπε: «Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται κλείδωμα, παιδική παραμέληση υψίστης τάξης». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Τι είδους άνθρωποι υποβάλλουν ένα παιδί σε αυτό και μετά το δείχνουν σε όλους;».

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μίας χρήσης θα απαγορευθούν σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών και να αποτρέψουν το «αγκίστρωμα» τους για μια ζωή. Ο αριθμός των παιδιών που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές τα τελευταία τρία χρόνια έχει τριπλασιαστεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 9% των παιδιών ηλικίας 11 έως 15 ετών ατμίζουν τώρα, με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία να είναι ακόμα άγνωστες.

Ο Rishi Sunak πρόκειται  να εισαγάγει νέα νομοθεσία, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες εξουσίες βάσει του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Το μέτρο αναμένεται να έρθει στις αρχές του επόμενου έτους, με την ελπίδα ότι θα σταματήσει την τάση του ατμίσματος μεταξύ των παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ